Welcome to store VIVASAN BULGARIA!Store LocationTrack Your Order

Чувствате ли се уморени? Ето как да се справите

Чувствате ли се уморени? Ето как да се справите
By юни 25, 2021 0 Comment

Чувствате ли се уморени? Ето как да се справите

Човек е на толкова години на колкото се чувства, гласи една стара максима. Но какво да кажем, ако се чувстваме постоянно уморени, изхабени и без никакво настроение? 
За съжаление синдром на хроничната умора е често срещан както сред възрастните хора, така и при тези в активна възраст, дори и при деца. „Уморен през цялото време“ е оплакване, което не е медицински проблем, а такъв, който може да бъде решен чрез промяна в начина на живот.
Умората може да повлияе отрицателно на работата, на семейния живот и социалните взаимоотношения, а причините за нея могат да бъдат психологически (стрес, тревожност и депресия), физически (анемия, диабет), физиологични(бременност, кърмене, недостатъчен сън и прекомерно физическо натоварване).
Но как да се справим с постоянното усещане за умора и отпадналост? Какви са най-добрите витамини за отпадналост и умора? Можем ли да си помогнем с билки при отпадналост и умора?
Ето няколко съвета, с които може да се отървете от усещането за постоянна умора. 
Изключете здравословни проблеми

Умората е често срещан симптом на много заболявания, включително диабет, сърдечни заболявания, артрит, анемия, заболявания на щитовидната жлеза и сънна апнея. Ако се чувствате необичайно уморени, говорете с вашия лекар. Имайте предвид, че много лекарства могат да допринесат за умората - за кръвно налягане, антихистамини, диуретици и други. Помислете дали не се сте започнали да изпитвате умора след започване приема на нов медикамент.

Раздвижете се



Може би последното нещо, което може да ви се иска да правите, когато сте уморени, е да правите упражнения или да тренирате. Много изследвания показват обаче, че леката до умерена физическата активност повишава нивата на енергия.
Като цяло упражненията са свързани с подобрена жизненост и цялостно качество на живот,  подобряват работната ефективност на сърцето, белите дробове и мускулите. 
Йога или медитация 


За много хора практикуването на йога е особено ефективно за повишаване на енергията. Наред с това може да опитате и медитация, дишане. Отнема само 10-15 минути, но ефектът се усеща веднага. 
Пийте много вода


Дехидратацията понижава енергията, прави ни раздразнителни и влошава физическата работоспособност, намалява бдителността и концентрацията.
Спете достатъчно 


Липсата на достатъчно или качествен сън е срещан при много хора и е в основата на това, да се чувстваме постоянна отпадналост, умора, виене на свят. По – лесно е да се каже, отколкото да се направи, но навременното лягане и пълноценния сън са от изключително значение за здравето и работоспособността. 
Включете етерични масла 
Не е случайно, че от древни времена хората използват етеричните масла, за да се лекуват или като превенция. Много важно е да избирате само качествени и чисти 100 % етерични масла, без никакви примеси и добавки. Само така ще си гарантирате, че те няма да имат негативни странични ефекти и няма да нарушат физиологичните процеси в организма. 
! Съвет: 
Комбинирайте етерично масло от портокал + етерично масло от лавандула + смес Sleep Well. Може да нанесете локално, разредени с базово масло на китките и пулсовите точки или да пуснете в дифузер. 


Взимайте добавки 
Надали има човек, който може да каже, че приема всички необходими витамини, аминокиселини и микроелементи. Същевременно съвременната диета е богата на много сол, захар и мазнини, често пропускаме хранене или хапваме нещо на крак. Всичко това е предпоставка в един момент тялото да ни напомни, че трябва да се погрижим за него, а това може да се прояви под формата на умора. Затова приемът на хранителни добавки е от съществено значение за тонуса, виталитета и жизнеността. 
! Съвет: 
Взимайте по 1 таблетка, 2-3 пъти дневно, по време на хранене добавка Ацерола - тропическа вишна (череша), която е най-богатият по съдържание на витамин С от всички плодове в света – от 30 до 80 пъти повече, отколкото в лимоните и портокалите.
Слушайте тялото си
Много хора не се вслушват в тялото си, когато то иска да ни каже нещо. 
Имате енергия сутрин? Прехвърлете следобедните си задачи за тогава. 
Имате нужда от следобеден сън? Отделете 10-15 минути, затворете очи и се отпуснете. 
Не ви се тренира днес? Не го правете, тялото ви няма нужда от тези усилия! 
Обичайте тялото си, грижете се за него, защото то трябва да ви служи цял живот. Осъзнайте собствените си циркадни ритми, планирайте дейностите си, яжте хубава храна и взимайте качествени добавки. Само така ще се радвате на здраве и енергия. 

Leave a comment