Welcome to store VIVASAN BULGARIA!Store LocationTrack Your Order

Как да подсилим имунитета си тази есен

Как да подсилим имунитета си тази есен

Как да подсилим имунитета си тази есен

Въздухът започва да носи онзи познат хлад, все по-често посягаме към топлото одеяло и обличаме по – дебели дрехи. Листата падат, а слънцето, колкото и да е ярко, вече не е така топло. Есента, един от красивите и цветни сезони вече е на прага ни, а настъпването й е знак, че е време да помислим за здравето и имунитета си.

Това е времето от годината, когато ежедневните ни навици започват да се променят, вече не сме толкова активни и търсим топлина в по-комфортната храна. Но това е и времето на повече настинки, ставаме по-уязвими на сезонните неразположения и вируси.

Затова ви предлагаме няколко съвета, които да започнете да прилагате още в първите дни на новия сезон и които ще ви осигурят по-здрави и спокойни хладни месеци, ще засилите имунната система и ще се справяте по- лесно с неизменните заболявания.

1. Нов сезон, нова продукция

Сезонните плодовете и зеленчуците са истинско богатство на вкусове, цветове и хранителни вещества, когато става въпрос за защита на здравето и засилване на имунната ни система. Започнете да консумирате повече затоплящи подправки, супи и печени зеленчуци с цвекло, тиква, моркови, сладки картофи, тиквички и патладжани. Хапвайте плодове като смокини, грозде, ябълки и круши.

2. Не забравяйте здравето на червата

Вече знаете, че здравето на човек започва от червата и те са жизненоважна част от имунната система. Погрижете се за добрата чревно микрофлора и увеличете приема на пробиотици чрез кисело мляко и ферментирали храни (и напитки) като кефир, кисело зеле, туршии.

Ако не може да консумирате или не обичате такива храни, взимайте пробиотик. Floramax Vivasan е чудесен пробиотик с лактобацили за подпомагане микрофлората на стомашно-чревния тракт. Съдържа витамини B1, B2, B6 и 3 вида млечнокисели бактерии: Lb Casei (2 милиарда), Lb Acidophilus (1 милиард), Lb.Salivarius (2 милиарда), които оптимизират храносмилателните функции, почистват стомашно-чревния тракт, подпомагат имунната система.

3. Добавките са важни

Хранителните добавки са необходими и задължителни за съвременния човек във всеки етап на живота. И може би трябва да разбием мита, че те трябва да се приемат когато сме болни. Не качествените хранителни добавки ни помагат да не стигнем до това състояние. Те са здраве и те допълват нашия здравословен начин на живот.

Идването на нов сезон е още една основателна причина да се фокусираме върху тях и да ги включим по – пълноценно в ежедневието си. Тъй като през по – хладните месеци телата ни се изчерпват от определени хранителни вещества и витамини, е добре да се заредите с ценни и незаменими витамини, минерали и микроелементи.

Някои билки и хранителни вещества също могат да помогнат за намаляване на честотата на настинка, както и да съкратят тежестта и продължителността на симптомите, ако хванем такава.

 

Доказано е , че ехинацеята, шипката и медът помагат в борбата с инфекциите на горните дихателни пътища, а изследванията показват също, че витамин С и цинкът играят важна роля в имунната защита.

Ето защо като профилактика препоръчваме да взимате по 1 с.л Имун Фит 2-3 пъти на ден в продължение на един месец, за да подпомогнете защитните сили на организма.

Мултивитаминната напитка е на базата на екстракт от корен от пурпурна ехинацея, салвия и мащерка, мед от манука, пчелен мед; концентрат от сокове от черен бъз, круши, лимони и шипки; екстракт от цветове на бъз, прах от плодовете на ацерола, малина и каму-каму – всяко от които е чудесно средство за подпомагане функциите на имунната система, адаптация и профилактика на простудни заболявания.
 Препоръчва се за подпомагане на защитните функции на организма, за нормализиране дейността на стомашно-чревния тракт.
Медът от Манука е особен тип моно-цветен мед, който съдържа вещества с мощни антибактериални, противъзпалителни, антимикробни, противовирусни, антиоксидантни, антисептични, и антигъбични свойства. Професор д-р Питър Молан открил в Медът от Манука активен елемент, който нарекъл UMF ®– Unique Manuka Factor. Ефективно средство против  широк спектър бактерии: Helicobacter Pylori (причиняващ язва), Staphylococcus Aureus, Escherichia Coli и Streptococcus Pyogenes (при възпаления в гърлото). Той доказал, че медът от манука остава най-мощният убиец на бактерии даже при 10-кратно разреждане.

Надали има човек, който да не е чувал за лечебните качества на плодовете от бъз. За съжаление не всеки може да намери и да приготви екстракт от тези пълни с безценни хранителни вещества плодчета. Ето защо Vivasan разработи натурална напитка от черен бъз (Elderberry Black). Тя съдържа концентрат от сок от черен бъз и сироп от цвят на черен бъз, сух екстракт от цвят на черен бъз.

Експерти препоръчват по 4 с.л всеки ден за подпомагане функцията на дихателната и отделителната система. Наред с това черният бъз премахва излишните течности и токсини от тялото.

4. Спортувайте на открито

Не само, че времето през есента обикновено е по-подходящо за тренировки навън – без горещини и изгарящо слънце – но и спортът е изключително важен за имунитета. Освен това ежедневните упражнения е доказано, че намаляват значително вероятността да развиете симптоми на сезонно афективно разстройство, от което много хора се оплакват в по – мрачните и студени месеци.

Ако не сте спортен тип, не е нужно да се насилвате. Разходки в парка, уикенд сред природата, малко движение в обедната почивка са чудесно начало.

 

5. Повече витамини

По-късият ден и по – малкото слънчева светлина може да повлияе на настроението ни. Много хора са подложени на сезонно афективно разстройство, сезонно разстройство на настроението. По-често срещан при жените, то обикновено започва през есента, когато дневните часове намаляват и продължава до късна пролет, когато светлинните цикли започват да се променят. Симптомите включват депресия, умора, социално оттегляне, жажда за въглехидрати и общо чувство на неразположение. Смята се, че по-ниските нива на слънчева светлина намаляват количеството серотонин, което влияе на настроението. Ако сте страдали от това през последните есенни и зимни сезони, важно е да наблюдавате нивата на основни витамини, за да поддържате производството на мелатонин и серотонин, „хормоните на добро настроение“. Взимайте по една таблетка Мултивитамини Ол Дей Фит от А до Я компакт – идеалната добавка от витамини и минерали за укрепване на имунитета, за превенция от развитието на атипични клетки, за здрава нервна система, за оптимална и стабилна обмяна на веществата.



Редовният прием е доказана превенция за грижа за органите на зрението, за кръвообразуване и кръвообращение, за профилактика на стави и опорно двигателна система, при сезонна хиповитаминоза, при физическо и умствено натоварване и преумора, при активна спортна дейност, при ежедневно практикуване на всички видове спорт, за възстановяване по време на и след прекарани тежки заболявания, превенция от преждевременно стареене, за по-добри общ тонус и самочувствие.

6. Не забравяйте „добрите мазнини“ за здравето на кожата

Омега-3 мастните киселини имат невероятно количество данни, показващи подобрение при депресия, намаляване на възпалението, повишаване на концентрацията и фокуса, повишаване на когнитивната функция, настроението, здравето на кожата, здравето на мозъка и др. колкото и да обичате риба и морски продукти обаче, надали успявате да си набавите оптималното дневно количество. Ето защо е важно да включите качествени добавки с Омега 3 мастни киселини. При избора търсете такива с три омега-3 мастни киселини: ейкозапентаенова киселина (EPA), докозахексаенова киселина (DHA) и алфа-линоленова киселина (ALA). Имайте предвид, че са необходими около три седмици, за да се постигне терапевтично ниво на омега-3 мастни киселини в кръвта, така че имайте това предвид, ако започнете да приемате добавки. Омега трябва да се приема с храна с мазнини.

А най-хубавото е, че Омега-3 мастните киселини също поддържат здравето на кожата в най-добрия й вид. Докато топлината на закрито може да изсуши кожата, мастните киселини в рибата и ядките поддържат здравето на кожата и намаляват възпалителните кожни проблеми като розацея и псориазис.

7. Уважавайте съня

С по-ниски температури есента също е чудесен сезон да наваксвате със съня. Освен това редица изследвания доказват, че липсата на сън ни прави по-податливи на вируси. Освен това лишаването от сън пречи на имунната ни система да изгради своите сили, което води до по-слаба защита срещу болести.

Ако не успявате да заспите или имате проблеми с дълбокия сън, вземете Sleep Well. Toва е композиция от 100% натурални етерични масла, специално разработена с цел подобряване на съня. Има успокояващо, отпускащо, сънотворно, антидепресивно действие. Подпомага пълноценната почивка.

Просто капнете няколко капки на възглавницата или пуснете в дифузер, за да се насладите на пълноценен сън и почивка.

8. Отделете време за себе си.

Есента е чудесно време да отделите малко време за себе си. Най – малкото, защото сега започват редица празници, в които ще бъдете по – заето от всякога. Затова почивайте, релаксирайте, създайте си навика да имате вашия 1 час на ден – с книга, чаша чай, за йога или медитация. Изборът е ваш, а ефектът върху здравето ще бъде видим.

Leave a comment