Капки за нос с чаено дърво

Капки за нос с чаено дърво
By юли 08, 2020 0 Comment

Капки за нос с чаено дърво

Здравейте, Вивасанци!

Колко бързо отлита времето само! 

Отново дойде време за нашата рубрика #АромаСъвети и отново ще ви споделим полезна и ефикасна рецепта с етерични масла. А след като я изпробвате, ще се чудите как сте живели досега без нея!

Това със сигурност е добре известна рецепта за нашите ветерани, но нали трябва да си научим и бъдещите лидери.

По същество: Капки за нос с етерично масло от Чаено дърво, Канука и Манука.

В 10мл базово масло капнете между 4 и 8 капки Чаено дърво с Канука и Манука, и с помощта на пипетка, капнете по 2 капки от сместа във всяка ноздра. Колко точно концентрирани да направите капките, е най-добре да се посъветвате с ароматерапевт или с нас. Броят капки може да зависи от много неща, като например възраст, отношение към маслото, състояние. 

За базово масло, можете да използвате масло от авокадо, арган, сусам или просто зехтин - зависи от предпочитанията ви.И за този избор можете да се консултирате с нас или със специалист.

Капките с Чаено дърво са щадящи към носоглътката и безкомпромисни към бактериите и вирусите. 

Както добре знаете, Чаеното дърво е мощен антисептик с широк спектър на действие (стрептококи, стафилококи, вируси, гъбички). Има противовъзпалително, болкоуспокоително, противоалергично, имуностимулиращо, регенериращо действие. А съчетанието му с масла от Канука и Манука, му дава голямо преимущество, в сравнение с чистото масло от чаено дърво, поради това, че няколко пъти нараства ефектът на въздействие и омекотява специфичната болнична миризма на чистото масло чаено дърво.

Капките са подходящи и за малки деца, след консултация с ароматерапевт/лекар. 

❗️ За тази рецепта е подходящо единствено Чаеното дърво на Вивасан, благодарение на омекотената формула с Канука и Манука. 

Очаквайте следващата рецепта само след седмица, в понеделник!

А дотогава бъдете здрави и дишайте свободно!

Leave a comment