6 неща, които кожата ви се опитва да ви каже – и как да реагирате

6 неща, които кожата ви се опитва да ви каже – и как да реагирате
By юни 30, 2022 0 Comment

6 неща, които кожата ви се опитва да ви каже – и как да реагирате

Имате ли понякога усещането, че всички злини на света са се стоварили върху кожата ви? Появяват се обриви, подпухналите ви очи издават колко малко спахте снощи и един ден се поглеждате в огледалото и забелязвате увисване или бръчки, за които се кълнете, че не ги е имало вчера.

Отивате до близката аптека и сте обградени от множество продукти за красота, а всички обещават чудеса за дни. Но преди да се втурнете да пазарувате, се замислете, на какво може да се дължи това? Често причината за проблемите по кожата са следствие на вътрешен фактор. Затова, просто я послушайте.

Ето някои неща за здравето, които кожата се опитва да ви каже.

1. Акнето може да означава хормонален дисбаланс

Това, което е причинило акнето ви като тийнейджър, не е непременно това, което стои зад пъпките сега. И това е важно да знаете, когато избирате решение на проблема. Като тийнейджър акнето може да се дължи на прекомерно производство на себум, но сега, често е на хормонално основа. При жените често то се проявява според месечния цикъл, а пъпките се появяват по-близо до челюстта и брадичката.

Затова е добре да изберете продукти, които ще успокоят кожата, ще премахнат възпалението, но без да изсушават. Дори да имате чувствителна кожа, Тоник с чаено дърво, маука и канука почиства в дълбочина, грижи се и защитава кожата. Нормализира секрецията на мастните жлези, почиства и стеснява порите. За по-добър ефект комбинирайте с Крем от чаено дърво. Той осигурява перфектна грижа за раздразнена и увредена кожа, насърчава естествената регенерация, стимули заздравяването на повърхностни рани.


2. Ранни признаци на стареене? Подхранете кожните клетки

Имате нужда от нещо, което да стимулира колагена и да ускори обмяната на кожните клетки. Изберете продукти, разработени на базата на ретинола, които да спомогнат за регенерацията на кожата, да я подхранят и да я хидратират. Линията за лице Derma Science, вдъхновена от най-новите дерматологични изследвания, е разработена според най-новите биохимични препоръки. Продуктите за интензивна грижа Derma Science съдържат високоефективни активни съставки и се понасят изключително добре от кожата.

Леките текстури бързо се абсорбират, като стимулират регенеративните процеси в кожата и я покриват със защитен слой.

В същото време Derma Science засилва процеса на регенерация на кожата. Високоефективните активни съставки проникват дори в най-дълбоките слоеве на кожата и са ефективни срещу бръчки, разширени пори, старчески петна, тъмни кръгове, загуба на влага и суха кожа.

Освен това, разбира, помислете за  добра защита от слънце, за да помогнете за забавяне на преждевременното стареене. Ежедневно прилагайте широкоспектърен SPF 30, не излагайте лицето си директно на слънцето и се хидратирайте.

3. Зачервяването може да е резултат от нарушена кожна бариера

Зачервената кожа може да е следствие от обрив, изгаряне или някакво възпаление, но често причината е нарушена кожна бариера. В този случай е добре да заложите на много нежни измиващи препарати, с които не само да не раздразните, но и да успокоите кожата. Наред с това продуктите, които използвате трябва да са хидратиращи и да щадят и най-чувствителната кожа.

Продуктите от серия Viva Derm са правилният избор при подобен проблем. Те са изключително нежни и щадящи, хипоалергенни са и са подходящи за всяка възраст и тип кожа.

4. Торбичките под очите могат да сигнализират за проблем с диета или начинa на живот

Не е само недоспиването. Алергиите, тютюнопушенето и дори консумацията на твърде много сол могат също да са причина за появата на торбички под очите.

За да се справите бързо с проблема, използвайте подходящ кремове за очи, които имат и антиейдж ефект. Но как да изберете максимално ефективен крем, който да не изсушава, да не омазнява излишно, да попива бързо, да подхранва, да е с лека текстура и едновременно с антиедж ефект? Околоочен крем от серия DERMA SCIENCE oтговаря на всички тези критерии. Той заглажда, успокоява и подхранва кожата около очите. Висококонцентрираната комбинация от хиалуроновата киселина с различен молекулярен размер прониква до най-дълбоките слоеве на епидермиса. Благодарения на прекрасния си състав, този крем не дразни кожата и е идеален както основата за грим.

5. Сухата или напукана кожа означава, че кожата ви е дехидратирана

С напредването на възрастта кожата започва да губи част от влагата си, което се проявява под формата на фини линии и бръчки.

Крем за лице с натурално масло от аргана, бадемово масло, пчелен восък, витамин Е и провитамин B5 е учдесно решение за ежедневна грижа при нормална, суха, повяхнала и чувствителна кожа.

Това е първокласен регенериращ крем с ценно арганово масло за оптимално снабдяване с липиди и влага на кожата, осигурява интензивна грижа за кожата за 24 часа. Благодарение на богат комплекс от арганово масло, витамин Е, подхранващо масло от жожоба, задържаща влагата хиалуронова киселина и органично масло от ший, аргановият крем за лице осигурява на кожата ви дълбока и дълготрайна грижа и защита, предотвратява я от преждевременно стареене.

6. Увиснала кожа? Познахте: лицето ви призовава за увеличаване на колагена

Ако не сте готови за лифтинг на лицето (а може и никога да не сте), кремовете за локално приложение могат да направят толкова много. Но може да се възползвате и от силата на растителни стволови екстракти. Те се използват в козметиката сравнително отскоро и за разлика от животинските си събратя, могат да се извадят от всяка част на растението, достатъчно е да има корен, стъбло или листо. Освен това са много по-ефективни в сравнение с другите растителни екстракти

Стволовите клетки са първичните клетки, от които произхожда животът. Те са недиференцирани клетки, които имат способността да се регенерират и да се възпроизвеждат в идентични на тях клетки. Човекът има ограничен растеж на стволовите клетки и с времето тяхното количество намалява. Растенията, в това отношение, са много гъвкави, възпроизвеждат и регенерират тези клетки през целия си живот. Звучи невероятно, но само 1 клетка може да регенерира цяло растение, защото съдържа цялата генетична информация за неговото развитие.


Защо използваме стволови клетки в козметиката?

Тези клетки са много по-ефективни в сравнение с другите растителни екстракти. Фито-стволовите клетки не стават част от човешките тъкани, те действат като активен клетъчен биостимулатор и регулират растежа на клетките, синтеза на колаген и еластин. По този начин козметиката, която съдържа растителни стволови клетки, предпазва кожата от изтъняване, дехидратация и образуване на бръчки. Голям плюс на растителните стволови клетки е, че те се понасят добре от всеки тип кожа и са хипоалергенни.

Заложете на Концентрат от стволовите клетки на серията DERMA SCIENCE. Той се предлага в ампули, които са херметично затворени, за да се запази максимално действието на съставките.

И накрая – хранете се здравословно, пийте много вода, старайте се да се наспивате и се радвайте на живота. Защото здравето се проявява на лицето. А когато комбинирате и с качествена козметика – ефектът ще бъде видим!

 

Leave a comment