Как спрях косопада

Как спрях косопада
By юли 21, 2022 0 Comment

Как спрях косопада

Ако решейки косата си, виждате кичури по гребена или четката и забелязвате оредяване, не сте сами. Алопеция или косопад, е често срещано заболяване, засягащо милиони хора по целия свят.

Но как да разберете дали страдате от косопад, кое е най-доброто за косопад лечение, има ли маска против косопад, а ампули против косопад? Кои са най-честите за косопад причини, какво е най-подходящото за силен косопад лечение, са само част от въпросите, които хората, страдащи от косопад си задават всеки ден.

Средно повечето хора губят около 100 кичура коса на ден. Но наред с това растат и нови косми, които заменят изгубените, затова често няма да забележите разлика. Но ако пораснат по-малко или никакви кичури и усещате по-рядка косата си, най-вероятно става въпрос за косопад.

И тук идва логичния въпрос – какво да правя и как да спрем косопада?

Лечение за спиране на косопада

Загубата на коса не само се отразява на външния вид, но също така може да причини емоционален стрес и да повлияе на увереността. Все пак има няколко неща, които можете да направите, за да спрете косопада.

Приемайте повече протеини, за да спрете косопада

Приемът на недостатъчно протеин всеки ден може да повлияе на растежа на косата. Ако сте веган или вегетарианец, може да се наложи да увеличите количеството протеин, което консумирате. Опитайте се да консумирате между 40 - 60 грама на ден. Това е много важно, за да спрете косопада. Можете да пиете протеинов шейк или да включите повече чисто месо, боб и бобови растения, яйца или скир.

Косопад – причина в липса на витамини

Причина за косопада може да бъде липсата на някои витамини и минерали като витамини A, B, C, D, E, цинк и желязо. Таблетки при косопад Migliorin съдържат екстракт от просо, л-цистин, масло от кълнове на пшеница, л - метионин, екстракт от хвощ (17,7%), соев лецитин, соево масло, калциев пантотенат, кератин, сорбитол.

Те подпомагат спирането на косопада, осигуряват на организма необходимите за растежа на косата вещества, спомага за възстановяване на структурата на увредените коса и нокти, обогатява организма със силиций, който е необходим за възпроизводство и поддържане на здравословното състояние на костите, кожата, ноктите и косата и защитава организма от УВ-облъчване.

Включете ампули против косопад

Ампулите за косопад са ефективно за силен косопад лечение и допринасят за насищането на кожата на главата с кислород, както и за възстановяването на луковиците. Благодарение на естествени съставки като пантенол, кератин и биотин в комбинация с важни олигоелементи (желязо, цинк, мед и магнезий) и екстракти от лайка, жълт кантарион, лавандула, хамамелис, роза, артишок, те стимулира растежа и укрепването на косата и предотвратяват косопада. Наличието в ампулите на изключително ценен екстракт от златно просо, зърнена култура, богата на силициева киселина - една от най-важните в състава на косата, доведе до постигане на ефекта на еластична силна коса. За най-добър резултат нанесете съдържанието на ампулата директно в корените на косата, като леко масажирате скалпа с върховете на пръстите, без да отмивате. Това ще върне жизнеността и блясъка на косата ви.

Изберете качествен шампоан против косопад

Днес на пазара може да намерите десетки марки, които предлагат шампоан против косопад, но колко от тях са ефективни. Понякога дори медицински шампоан против косопад може да не даде търсения ефект. Най – важно е да търсите шампоан против косопад само с естествени съставки, който да не дразни кожата на главата и да е разработен на базата на растителни екстракти.

За да има ефект вашето против косопад лечение, може да правите маска против косопад с етерични масла. Най- добрите етерични масла при косопад са розмарин, кедрово дърво и лавандула.

Избягвайте агресивни процедури и продукти.

Важно правило и чести за косопад причини са, че хората не поддържате скалпа си здрав.

Причини за косопад:

Причините за косопад могат да бъдат най-различни. От генетика, стрес, хормонални промени като бременност или менопауза, увреждаща процедура за косата като къдрене или изрусяване, лекарства като химиотерапия, медицински състояния като гъбични инфекции или заболяване на щитовидната жлеза.

Загубата на коса, особено падането, е просто знак, че нещо се е случило с тялото. Косъмният фоликул е един от трите най-бързо променящи се клетъчни линии в тялото ви. Всичко, което засяга тялото ви и го изкарва от баланс, ще се отрази на тези системи. Така че падането на косата е индикатор, че нещо не е наред.

Може ли загубата на коса да бъде спряна?

Да и не. Зависи какъв тип косопад изпитвате. Някои видове, като цикатрициалната алопеция, са постоянни, докато други, които могат да бъдат причинени от стрес или медицинско състояние, са временни. След като причината бъде идентифицирана и отстранена, косата ви трябва да започне да расте отново.

Leave a comment