Ампули против косопад – защо са необходими

Ампули против косопад – защо са необходими
By юли 27, 2022 0 Comment

Ампули против косопад – защо са необходими

Прекомерно третиране на косата, агресивни миещи или стилизиращи препарати, сложни прически, които изискват опъване увреждат косата, правят я чуплива и я изтощават. Често дори може се стигне и до косопад.

Всъщност косопадът е проблем, който засяга много хора – и мъже, и жени, а причините могат да се търсят в множество фактори – от стрес, през генетична предопределеност, прием на лекарства или химиотерапия, до гореспоменатото третиране или някакво заболяване.

За лечение на косопада дори и най-скъпите шампоан и балсам няма да помогнат. В този случай е необходим комплексен подход и правилните продукти. Освен шампоан против косопад е необходимо да правите редовно маска против косопад, както и да включите ампули против косопад.

Ампулите против косопад осигуряват така необходимото укрепване и дават интензивно лечение. Ампулите против косопад действат на косата в корена, заздравяват я по цялата дължина и проникват в космените фуликули,  мястото, където започва животът на вашата коса.

Ампулите против косопад са лек за слаба, изтъняла и увредена коса. Те са алтернатива на маска против косопад и балсам против косопад и са ефективно оръжие в битката за здрава коса. Ампулите против косопад Migliorin на Vivasan са лесни за употреба и за да има ефект е добре да се използват два пъти седмично в продължение на поне един месец. Ампулите против косопад се нанасят върху косата след измиване. Съдържанието на ампулата се изсипва в дланта, разнася се върху целия скалп и се масажира с върховете на пръстите си с кръгови движения. След това продължете курса, като използвате 1 ампула седмично.

В случаи на тежък косопад, при сърбеж по скалпа или силен пърхот, можете да използвате ампули против косопад всеки ден. За да бъде ефектът по-бърз и пълен, е препоръчително да комбинирате ампулите против косопад с шампоан за косопад и маска против косопад.

Кое прави ампулите против косопад Migliorin ефективни за лечение на косопад?

Ампулите против косопад са предназначени за интензивно лечение на състояния като увреждане и косопад, сърбеж, пърхот, развитие на себорея, следствие прилагането на оцветители и изсветляващи средства за коса и др. Ампулите против косопад са ефективно средство за външно лечение на косата, което допринася за подобряване на снабдяването на космените луковици с кислород, витамини, минерали и тяхното съживяване и в резултат на това укрепване и растеж на косата.

Важен компонент в ампулите против косопад е екстрактът от просо, който съдържа голямо количество силициева киселина - необходима за образуването на косата. Силициевата киселина в ампулите против косопад осигурява процеса на реструктуриране и укрепване на косата. Просото е богато и на аминокиселини, витамини (A, B1, B5, PP, пантотенова киселина), минерали (P, Mg, F, Mn, Si), които играят ключова роля в подпомагането на метаболитните процеси в кожата и космените фоликули . Екстрактът от просо ефективно подобрява състоянието на кожата и косата, премахва сухотата, възстановява увредената структура, запазва влагата и предотвратява косопада.

Тайната на ефективността на ампулите за интензивно лечение и укрепване на косата Migliorin е, че те са направени на базата на естествени съставки като пантенол, кератин и биотин в комбинация с важни олигоелементи (желязо, цинк, мед и магнезий) и екстракти от лайка, жълт кантарион, лавандула, хамамелис, роза, артишок и др., които стимулират растежа и укрепването на косата.

В ампулите против косопад има хвощът - богат на силициева киселина, витамин С, масла. Той има стягащи и противовъзпалителни свойства. Регулира функцията на мастните жлези.

Слезът е друга съставка, която се намира в ампулите против косопад. Той е богат на протеини, никотинова киселина, минерални соли, голямо количество аскорбинова киселина, каротин, рутин, витамини от група В, соли на желязо, йод, калий, фосфор. Предотвратява косопада.

Живовлякът в  ампулите против косопад облекчава възпалението на скалпа.

Жълтият кантарион има тонизиращо, лечебно и антисептично действие. Подобрява кръвообращението и вътреклетъчния метаболизъм в кожата. Контролира дейността на мастните жлези, което е от изключително значение за лечение на косопад.

Хамамелисът в ампулите против косопад подобрява микроциркулацията, действа тонизиращо, успокояващо кожата. Свива порите, намалява секрецията на себум.

В ампулите против косопад има и лайка. Тя почиства, омекотява и успокоява раздразнената кожа, има противовъзпалително и антибактериално действие. Премахва сухотата и лющенето, почиства порите и укрепва кожните тъкани. Контролира дейността на мастните жлези.

Репей има противовъзпалителни и противогъбични свойства, проявява антиалергичен ефект, премахва сърбеж и пърхот.

Глухарчетов ампулите против косопад съдържа витамини А и К, нормализира клетъчните функции, баланса на течностите и има противовъзпалително действие.

Конският кестен подобрява микроциркулацията, укрепва стените на кожните капиляри и има резорбиращ ефект.

В ампулите против косопад ще намерите още артишок, който почиства и лекува кожат, див мак - действа успокояващо на кожата, а лавандулата има противовъзпалително и антисептично действие.

Други, не по-малко важни компоненти на ампулите за коса включват провитамин и витамин В5 (пантенол, калциев пантотенат) и биотин . Пантенолът и калциевият пантотенат регулират обмяната на веществата в кожата, имат противовъзпалителен ефект, като допринасят за премахване на дефекти по кожата и косата. Те подобряват кръвообращението в кожата, осигуряват овлажняващ ефект, подобряват качеството на косата и й придават блясък.

Ампулите действат като интензивно лечение против косопад, възстановявайки скалпа и подсилвайки космените луковици. Това определено са най-интензивните процедури, спасяващи вашата прекомерно обработвана и изтъняла коса.

 

Leave a comment