Съвети за бързо възстановяване от грип

Съвети за бързо възстановяване от грип

Съвети за бързо възстановяване от грип

Всяка сезонна промяна води до вирусни инфекции. Децата и възрастните хора, като и тези с отслабена имунна система са особено уязвими към различни видове вирусни заболявания. Вирусната инфекция може да продължи само 1-2 седмици, но да бъде много изтощаваща. Симптомите на вирусна инфекция могат да нарушат ежедневието и буквално да изцедят силите ни. С този случай антибиотиците не действат на вируси, следователно превенцията е най-добрият лек за тях.

Вижте някои естествени средства, които могат да помогнат да се справите с вируса и да се почувствате отново във форма.

Почивка

Когато става дума за вирус, вирусна инфекция или грип, нищо не е по-добро от почивката. Сънят помага на тялото да се бори с вируса и да се подобри.

Хидратация

Уврете се, че приемате много вода и билков чай, супи и бульон. Треската, причинена от вирус, води до дехидратация. Добавянето на джинджифил, черен пипер и чесън към супата ще помогне на тялото да се бори с вирусите. Алицинът, присъстващ в чесъна, има антибактериални, противогъбични и антивирусни свойства, а проучванията показват, че яденето на суров чесън всеки ден може да повиши имунитета срещу вируса.

Зелен чай

Доказано е, че катехините, които се намират в зеления чай, инхибират ензимното действие на вируса за по-нататъшно възпроизвеждане. Доказано е също, че зеленият чай повишава имунитета срещу различни заболявания. Следователно ежедневната консумация на зелен чай може да помогне за намаляване на вируса и за по-бързо възстановяване от вирусна инфекция.

Куркума 

Срещу вирусни инфекции може да взимате и добавка с куркума. За по – добро усвояване на куркумина препоръчваме Микрокапсули КУРКУМИН, ОЛЕУРОПЕИН и ПИПЕРИН.

Куркуминът с олеуропеин подобрява работата на стомашно-чревния тракт. Той е мощен антиоксидант, силно противовъзпалително и антиалергично средство.

Куркумата се усвоява в пъти по-добре с черен пипер и екстракт от маслинови листа (куркумин + пиперин + олеуропеин). В допълнение, усвояването на куркумата се подпомага от технологията Gelpell (микрокапсули).

Бъз

Това е едно от най-известните, но и най-ефикасни средства за засилване на имунитета и като борба с вируси и вирусни инфекции, освен това помага за намаляване на продължителността на симптомите на грип. Сироп Елълбери на Виваса е доказано мощно антивирусно средство и действа ефективно при симптоми на грип и вирусни инфекции.

Етерични масла

При вирусни и респираторни проблеми етеричните масла са истински балсам за тялото. Най-добрият начин да се възползвате от тяхната сила е да дифузирате в арома лампа или да вдишвате от арома медальон. Имайте предвид, че при вирус и грип е изключително важно да ползвате само и единствено качествени етерични масла, от доказан производител и със сертификат за произход.

Наред с всичко горепосочено, за да се справите със симптомите на грип и вирусни инфекции, увеличете приема на храни, богати на витамин С , като портокали, ягоди, киви, пъпеш, домати, черен пипер, червено зеле и спанак. Уверете се, че следвате здравословна и добре балансирана диета, дори когато апетитът спадне.

Имайте предвид, че грипът е силно заразна респираторна инфекция, причинена от грипния вирус. Симптомите на грипа обикновено продължават около седмица, но най-тежките симптоми се появяват само за два до три дни (въпреки че може да се почувствате като цяла вечност). Може да продължите да изпитвате умора, слабост и кашлица още една седмица след като се възстановите, но ако няма подобрение, се обърнете към лекар.

 

Leave a comment