Черен бъз – здравето в лъжичка сироп

Черен бъз – здравето в лъжичка сироп

Черен бъз – здравето в лъжичка сироп

Наричат го свирчовина, драмбъз, селешник, мимер. Петър Димков го определя като "чудодейно растение", което значително подобрява здравословното състояние. 
Хипократ - “бащата на медицината”, го описва като “истинска аптека” заради силните му целебни свойства.
Индианските племена са го използвали при третиране на инфекции.
За древните египтяни е бил средство за подобряване състоянието на кожата и лечение на изгаряния.

Кое е това чудно растение?

Черният бъз! В продължение на стотици години той е признат като незаменимо средство за здравето на хората – от подкрепа на имунната система, до помощ в борбата с настинки, грип и респираторни инфекции.

Малките черни плодчета са естествен източник на витамини С, Е и А и са пълни с повече антиоксиданти, които помагат за борба със свободните радикали, отколкото боровинките или наровете.

Растението бъз е разпространено в цял свят, но европейският черен бъз (Sambucus nigra ) се отличава с най-високите нива на антиоксиданти. Именно те са в основата на невероятните му имуноподдържащи ползи.

Защо антиоксидантите са толкова важни, когато става въпрос за нашето здраве?

На първо място антиоксидантите помагат в борбата със свободните радикали, които увреждат тялото на клетъчно ниво. Свободните радикали се произвеждат, когато телата ни разграждат храната и когато сме изложени на токсини от околната среда, като цигарен дим и замърсяване, действат като щит срещу токсини, вируси, инфекции. Не можем да ги избегнем, но можем да се борим с тях. 

Антиоксиданти може да си набавим от храните, които ядем, които приемаме. Например различните плодове и зеленчуци съдържат различни видове антиоксиданти. Ето защо е толкова важно да следвате диета, изпълнена с пъстри плодове и зеленчуци.

Истината е, че колкото и много такива храни да се стремим да приемаме, рядко успяваме да си набавим всички необходими за здравето ни антиоксиданти, микро – и макронутриенти ежедневно. Затова тук е важно да включим и хранителна добавка с черен бъз.

Както вече казахме, европейският черен бъз ( Sambucus nigra) съдържа някои от най-високите концентрации на антиоксиданти сред семейството на бъза. Именно този сорт стои и в основата на ЕЛДЪРБЕРИ (ЧЕРЕН БЪЗ) - хранителна добавка в течна форма на швейцарската компания VIVASAN.

Създаден с грижа за здравето, от подбрани плодове, сироп ЕЛДЪРБЕРИ е заредена с антиоксиданти имунна бомба в бутилка.

От VIVASAN знаят, че качествените съставки означават по-добра имунна подкрепа, затова залагат само на естествени и натурални такива. Това прави сироп ЕЛДЪРБЕРИ толкова ценна и незаменима част от един здравословен режим и начин на живот. Само 3 лъжички сироп на ден осигуряват куп ползи:

♦ за изчистване на организма и повишаване на неговите защитни сили,
♦ за намаляване на телесното тегло,
♦ за поддържане нормалните функции на дихателната и отделителната системи,
♦ за извеждане излишните течности и шлаки от организма,
♦ пикочогонно, потогонно, противовъзпалително и успокоително действие,
♦ при простуда, остри инфекциозни състояния,
♦ при възпаления на бронхите и белите дробове придружени с нарушения в дишането,
♦ при проблеми с бъбреците и възпаления на цялата отделителна система,
♦ при различни форми на възпалителни процеси на цялата опорно-двигателна система,
♦ при отоци и натрупване на кристали от пикочна киселина,
♦ при хрема, треска, възпаление и болки в гърлото,
♦ срещу кашлица от всякакъв вид,
♦ при пролетна умора.

Подкрепата на имунната система не трябва да бъде трудна. Всеки знае, че спазването на здравословна диета, редовните упражнения и достатъчното сън са чудесни начини за естествено укрепване на имунитета, но не винаги са реалистични.

И тъй като животът става все по-объркан и забързан, това е мястото, където идва сироп ЕЛДЪРБЕРИ. С него VIVASAN улеснява поддържането здравето на имунната система през цялата година. При това само с един продукт, който можете да приемате всеки ден.

 

Leave a comment